Binnenkort

Home | FAQ

Veel gestelde vragen!

Laatst bijgewerkt: 08 februari 2021

Het programma van KVW wordt pas een week voor de start van KVW-week bekend gemaakt via de website en wordt huis aan huis bezorgd. Om toch een globaal beeld te kunnen krijgen, kunt u kijken bij "Wat is KVW" op de voorpagina van deze site.

Wat is het thema van dit jaar?

Het thema blijft altijd een groot geheim en wordt gelijk met het programma bekend gemaakt.

Wanneer mag mijn zoon/dochter meedoen met KVW?

Alle kinderen welke onderwijs volgen in Maasbree of wonen in Maasbree van basisschoolgroep 2 t/m 8 kunnen meedoen met KVW.

Hoe kan ik mijn zoon/dochter opgeven voor KVW?

Via o.a. onze website wordt aangekondigd wanneer de opgave start. Op de site komt dan het opgaveformulier online beschikbaar. Opgave zal alleen nog digitaal mogelijk zijn. Kinderen opgeven na het verstrijken van de opgavetermijn kan via de hoofdleiding.

Mijn zoon/dochter gebruikt medicijnen en/of heeft extra aandacht nodig.

Geef dit aan op het opgaveformulier. Mocht u dat zijn vergeten, dan kunt u het altijd nog doorgeven aan de desbetreffende groepsleiding.

Wat moet ik mijn kinderen elke dag meegeven?

Te denken valt aan:

  • Voldoende eten en drinken
  • Badkleding, handdoek en eventueel reservekleding
  • Een pet en zonnenbrandcrème bij mooi weer
  • Waterschoenen
  • Muggenstift

De basisschoolgroepen 4 t/m 8 zullen op een aantal dagen gebruik maken van een fiets. Wanneer dat is, is terug te vinden op het programma en de website en het zal genoemd worden bij de mededelingen tijdens de dagafsluitingen.

Mag ik tijdens de activiteiten van KVW komen kijken naar mijn zoon/dochter?

Natuurlijk, dit wordt alleen maar gewaardeerd. Echter horen wij van onze groepsleiding en zien we zelf, dat (vooral in de jongste groepen) steeds meer ouders een hele dag met de groep van hun kind meelopen. Dat is erg jammer, vooral voor uw eigen kind want dan zal het vaak meer oog voor u hebben dan voor het spel. Een vriendelijk verzoek daarom dit niet te doen.

Ik wil meedoen als leid(st)er. Hoe kan ik mij aanmelden?

Medio maart/april vindt de leidingopgave plaats. Iedereen kan zich dan als leid(st)er opgeven, eventueel met een voorkeur voor een basisschoolgroep. Hier kan echter niet altijd rekening mee gehouden worden. Om leider te worden moet je minstens 17 jaar zijn. Ben je 16 jaar, dan mag je ook meedoen, mits je je opgeeft met 1 persoon van 17 jaar of ouder zijn. Indien er zich meer leid(st)ers opgeven dan er nodig zijn, zal er worden geloot. De exacte voorwaarden worden elk jaar op onze website gepubliceerd.

Ik wil meedoen als hopper. Hoe kan ik mij aanmelden?

Via de social media en deze website wordt jaarlijks bekend gemaakt bij wie je je kunt opgeven. Omdat er slechts een beperkt aantal hoppers nodig zijn, kan het voorkomen dat er geloot moet worden.

Ik wil graag figurant/spelleider zijn. Hoe kan ik mij aanmelden?

In het menu "Contact" vindt u een overzicht van de contactpersonen binnen de hoofdleiding en kunt u zien bij wie u zich kunt opgeven. Of u gebruikt het inschrijfformulier op onze opgavewebsite.

Hoe kan ik de video en foto dvd bestellen?

Vanaf KVW 2017 worden er geen DVD's meer gemaakt, al het foto en videomateriaal wordt online beschikbaar gemaakt.

Bekijk KVW op Youtube